Presentación

Menú Clariniano

Carreño ufierta un ampliu refileru de productos de calidá pal gociu de los paladares más esixentes coles sos pistonudes calderetes de pescaos y mariscos, fabada (fabes de Carreño), berces con fariñón (embutíu autóctono que ta fecho con sangre y fariña de maíz ente otres coses y qu'en compangu cola fabada da-y un tastu inconfundible, anque pue acompangar otros platos) y pote, too ello tresnao con productos de la güerta carreñina de gran bayura.

El postre por escelencia son les marañueles (riquísimes pastes dulces, grandes, dures y d'un tastu perbonu) y que son orixinales de Candás.

De tolo qu'equí podemos saborguiar podemos aconseyar lo que vien darréu:

Pa picar

  • Un bon centollu del cantábricu con unos culinos (culetinos) de sidra.
  • Unes andariques  pimpanudes.
  • Una ración d'esguiles.
  • Unes sardines a la plancha.
  • Chipirones y calamares de potera.

Pa xintar

  • Una tremenda fabada con fariñón.
  • Una caldereta de mariscu.
  • Una caldereta de pescáu.
  • Una parrillada de mariscu.
  • Una parrillada de pescáu.

Postre

Como postres es de obligación destacar:

  • L'afamáu arroz con lleche.
  • Les marañueles..

Guíes gastronómiques