Presentación - ayto-carreno
Estas en:
Presentación
Carreño ufierta un ampliu refileru de productos de calidá pal gociu de los paladares más esixentes coles sos pistonudes calderetes de pescaos y mariscos, fabada (fabes de Carreño), berces con fariñón (embutíu autóctono que ta fecho con sangre y fariña de maíz ente otres coses y qu'en compangu cola fabada da-y un tastu inconfundible, anque pue acompangar otros platos) y pote, too ello tresnao con productos de la güerta carreñina de gran bayura.
El postre por escelencia son les marañueles (riquísimes pastes dulces, grandes, dures y d'un tastu perbonu) y que son orixinales de Candás.
De tolo qu'equí podemos saborguiar podemos aconseyar lo que vien darréu:
Pa picar
- Un bon centollu del cantábricu con unos culinos (culetinos) de sidra.
- Unes andariques pimpanudes.
- Una ración d'esguiles.
- Unes sardines a la plancha.
- Chipirones y calamares de potera.
Pa xintar
- Una tremenda fabada con fariñón.
- Una caldereta de mariscu.
- Una caldereta de pescáu.
- Una parrillada de mariscu.
- Una parrillada de pescáu.
Postre
Como postres es de obligación destacar:
- L'afamáu arroz con lleche.
- Les marañueles..